Új Stúdió Avatása

Tovább a képekhez...

A Torony Rádió 1995. október 1-én kezdte el a műsorainak sugárzását, az „energia torony” harmadik emeletén és egészen 2008. december 16-ig ez a szint adott helyet a rádió stúdiónak. A sok munka, amelyet az új rádió stúdió kialakításába fektettünk összesen nyolc hónapig tartott. Végre 2008 december 16-án az új stúdióban, az energia torony első emeletén Nagy Feró, mint műsorvezető, elkezdhette a munkát. Ő volt az első aki műsort vezetett az új helyen. Nagy megtiszteltetés volt ez számunkra.  

A képek tanúsága szerint előző este tíz órakor el kezdtük szétbontani a stúdió vezérlő pultját, a műsor ideiglenesen iskolai asztalokon született, mivel a berendezéseket azokon helyeztük el. A műsorvezető Madaras János volt, ő tartotta a frontot a régi helyen. Éjszaka lehordtuk az adás lelkét a stúdió vezérlő pultját és lent összeraktuk. Éjjel egy körül elkezdtük a technika fokozatos átszerelését. Mindössze néhány percre kellett leállnunk, amíg a modulációs kábeleket átváltottuk. Fönt, elég nagy rumlit hagytunk. Reggel nyolcra, mire megérkezett Feró, már csak a kaputelefon utómunkálatai voltak hátra, minden más működött az új helyen. A munkák egy részét Toldi Szabolcs, Rácz Attila, Rácz Gábor, és Csurka Péter végezte, de az adáshoz szükséges technika mestere Pálfi Zoli volt.  

A nap folyamán stúdió avató ünnepséget is rendeztünk, ahol a két tulajdonos Rácz Attila és Csurka Péter köszöntő beszédeket is mondott. Sokan elfogadták a meghívásunkat és többen méltató beszédet mondtak, mint például Erdős Norbert, Izsó Gábor, Nagy Feró és Fábián István újságíró barátunk.

Akik részt vettek az ünnepségen:

Rádió részéről: Eczethy Márta, Csurka Márta, Rácz Kata, Toldi Szabolcs, Rácz Gábor, Pálfi Zoltán, Rácz Attila, Csurka Péter.

Meghívottak: Erdős Norbert országgyűlési képviselő. Izsó Gábor polgármester, Pataki István (†) volt polgármester, Deákné Domonkos Julianna Vámos László és Mészáros Sándor önkormányzati képviselők, Fábián István újságíró, Adamik Tibor és Vámos Zoltán média szakemberek, Varga László, Végh Gábor, Juhos János, Jakab János, Belleli Lajos, Lipták Pál, Gyumbier Ferenc, Ilyés Sándor, Kindli József, Vad Péter, Gyöngyösi Géza és István Péter.

Este 19 óra után zenés beszélgetős műsort adtunk, élő adásban, HIFI Club-os barátainkkal. Ez már nekünk történelem..........

Csurka Péter